Michał Deptuła: powiat okiem opozycjonisty

Opozycja mieleckiej Rady Powiatu już od kilku miesięcy, niemal na każdej sesji „punktuje” rządzący powiatem PiS. Podczas ostatniej sesji, kiedy staroście udzielano absolutorium z wykonania budżetu za miniony rok, radny Michał Deptuła wykazywał słabą operatywność inwestycyjną.

Żeby nie narazić się na ocenę, że uprawia populizm, M. Deptuła przygotował nawet stosowną prezentację pokazującą dokonania poprzedników w latach minionych. To również swego rodzaju riposta dla starosty, który podczas takich dyskusji używa skądinąd znanego argumentu, pytając obecną opozycję: a co wy zrobiliście za ostatnie 8 lat?

W udzielonym wywiadzie M. Deptuła odnosi się również do kwestii związanych z mieleckim szpitalem, przygotowaniach do zbliżających się wyborów samorządowych oraz do nowego zjawiska w mieleckiej przestrzeni publicznej – referendum mającym odwołać całą Radę Powiatu.

Jak w tym przypadku (referendum) zachowa się jego formacja polityczna – Porozumienie Samorządowo – Gospodarcze? Zobacz wywiad. >> LINK <<

Artykuł pochodzi ze strony: www.mieleckieecha.pl